Perhatian: Untuk meningkatkan lagi mutu dan penampilan produk, rekaan kotak luaran untuk BURNER dan SMOOTHER telah ditukarkan ke imej baru mulai 15/3/2012. Produk dengan penampilan lama masih boleh digunakan kerana hanya rekaan kotak berbeza sahaja. Untuk BURNER, penampilan baru dikeluarkan dengan perisa baru, iaitu perisa asam manis masam yang lebih sedap atas permintaan ramai.

Tuesday, 10 June 2014

Promosi Pertengahan Tahun 2014

Burner dan Smoother terhangat & terhebat!!!

Hanya 4hari sahaja.

Promosi ini sah dari Selasa (10 jun) hingga Jumaat (13 jun 2014) sahaja..

Sila ambil perhatian :
1. Harga berikut hanya sah dengan Ai sahaja
2. Boleh SMS dengan kadar segera untuk produk yang anda mahu
3. Tiada had pembelian (seberapa kotak yg anda mahu)
4. Tempoh tamat promosi pada hari Jumaat (jam 12tengahari)


BURNER = RM 65.00
SMOOTHER = RM 25.00
Poslaju (semenanjung & sabah/sarawak = RM10)


SMS segera dan secepat mungkin = 013-7999 312 (Ai)

Friday, 28 June 2013

Last Promo Mega Sale 2013

Today is LAST DAY promo megasale 2013

Anda dah tak akan jmpa dis promo lg melainkan ujung taun dan awal taun shj nanti..

Tenkiu pada yg telah buat payment dan letak order, semua pesanan anda akan diposlaju esok pagi..

Thank you dear & Thanks for support Burner & Smoother, Chaiyok!!

Tuesday, 25 June 2013

PERHATIAN!!!




SALAM SEJAHTERA.

Kepada semua pelanggan BURNER & SMOOTHER. Atas permintaan ramai, promo MEGA B&S telah dibuka semula.




Bermula :





SELASA (25 june 2013)


sehingga


JUMAAT (28 june 2013)


Harga seperti berikut :

1- BURNER = RM 70 .00
2- SMOOTHER = RM 30 .00
3- WHITER = RM 80 .00
4- SENSER 18 = RM 60 .00

Kos penghantaran menggunakan khidmat POSLAJU MALAYSIA = PERCUMA (keseluruh Semenanjung & termasuk Sabah/Sarawak)


HANYA 4 hari sahaja!!!!


Sila tinggalkan pesanan anda sesegera mungkin di 013-7999312 kerana stock adalah TERHAD!!!! (siapa cepat dia dapat, yehaaa!!!)

Friday, 14 June 2013

STOCK AVAILABLE... Banyak nih, meh tepek order!

Stock banyak nih, sapa nak turunkan berat badan dengan sehat Ai suggest amik straight 3bulan tanpa henti, tapi :







tapi :

















dan tapi :



1- Kena ada komitmen ye, (jgn hari ni minum, esok ngelat, lusa minum balik, tulat tinggal)
2- Tak perlu nak amik 3bulan sekaligus barangnya, (tapi kalo dah ada duit lebih, tak menyusahkan, amik sekali 3 bulan stock, harga borong Ai tolak, diulang BORONG ye)
3- Takde pantang larang pemakanan, masih tetap perlu ambil SARAPAN, MAKAN TENGAHARI, dan MAKAN MALAM seperti biasa, cuma jika anda terasa terlalu kenyang, penuh perut, kurangkan pengambilan nasi shj, ayam ikan, daging sotong, moh ratah reramai!
4- SMOOTHER diminum setiap 2jam sekali.. contohnya : start jam 8pagi, minum 2gelas Smoother, jam 10pagi minum lagi 2 gelas, 2jam berikutnya lagi sama, sampailah ke jam 10 malam... (insha Allah air dlm badan cukup), nak minum lebih lagi digalakkan.
5- BURNER macam biasa amik 2kali sehari. Pagi setiap jam 10pagi dan jam 6petang, kalo boleh time biar selalu tepat. ISI perut anda dulu dgn makanan, takperlu makanan berat, janji ia berbentuk makanan sudah..






Ingat 5 step, Ingat Burner and Smoother, Ingat Ai untuk order

Meh cepat letak order : 013-7999312



Tuesday, 19 March 2013

Eklan again!

Banyak cerita nak dikongsi, oleh kerana kekangan waktu dan kerja tak dapat nak becerita lebih panjang. Nak becerita tentang keberkesanan Senser 18 dan penggunaannya, tapi sebelum tu tatap dulu la eklan dan bukti pelanggan yg menggunakan Burner & Smoother serta semua produk healthcare & skin care nya.


**Ihsan gambar dari pengeluar utama Bmagic2u.com













**UNTUK KETERANGAN LANJUT boleh scroll entry cara penggunaan di sebelah kanan bar blog ini.
Untuk order boleh SMS terus Ai di = 013-7999312

TERBUKTI B&S BENAR BENAR MEMBANTU DAN BERKESAN!!!!!!

Hanya penggunaan beterusan 3bulan sahaja, anda akan sangat berpuas hati! Percayalah!!

Tuesday, 26 February 2013

Semua produk Bmagic ada Disini!!



Semua produk available..


Boleh terus SMS Ai utk order = 013-7999312


Harga boleh dirunding jika anda berminat untuk buat produk Bmagic ini sebagai pendapatan tambahan anda.


Harga juga akan dikurangkan jika anda benar benar bertekad untuk kurus dan turunkan berat badan dalam hanya 3 bulan shj!! Sangat hebat! Benar benar berkesan, banyak testimoni pelanggan yg memberangsangkan..

Tak perlu was was kerana semua produk Bmagic adalah disahkan:









SENARAI HARGA PRODUK :

harga dibawah setelah di less 15% dari harga asal.

1- BURNER = RM75
2- SMOOTHER = RM35
3- WHITER = RM85
4- SENSER 18 = RM68
5- B.MAGIC LIP 2in1 = RM15
6- B.MAGIC SKIN = RM46
(jeragat tebal, pigmentasi&parut bekerak&kulit tak sekata)
7- B.MAGIC CLEAR = RM46
(jerawat pasir, jerawat biji, dan jerawat batu)
8- B.MAGIC SMOOTH = RM46
(kulit sensetif kemerahan akibat penggunaan kosmetik melampau, kulit mengelupas dan nipis, dan jenis kulit yg sangat byk alahan)
9- B.MAGIC LIFT = RM46
(fungsi sbg krim merawat kedut dan mata)
10- B.MAGIC WASH = RM18
(sabun terbaik ekstrak pati mawar yg tak menegang, tak pedih malah bagus untuk beri vitamin pada kulit wajah dan badan)

Friday, 8 February 2013

Meng-Wap- kan diri sendiri

Uih!! Lama dah tak updet blog ni. Tracking number pun dah menimbun, timbul la pulak rasa malas nak re-check satu satu dan key in dalam entry.. huh mak aih, malas sedang melanda diri ini...

Nak cerita sikit, sebab rasa malas nak updet track num kita gegosip la kejap.
Baru baru ni Ai jumpa satu kekdah yang mempercepatkan proses penurunan berat badan dan bentuk badan tambah mengecil lepas praktik kekdah ni.
Asalnya Ai datang hanya untuk mengurut badan, maklumlah anak yg ke-2 dah pun menginjak usia setahun 3 bulan, maka badan ni dah lama tak berurut lepas dari pantang dulu, bekurun dah rasa tak servis, asyik dilanyak sahaja. So Ai pun pegilah jumpa kakak yg urut Ai dalam pantang hari tu. Rupa rupanya dalam ngurut ngurut tu, kitaorg begosip gosip la sikit pasal lelemak lebihan ngandung yg sedia tertepek di perutku ini.. Kata kakak tu, cubalah stim atau mandi wap, atau dgn kata lain nya sauna.

Ingat ingat Ai last Ai buat sauna masa belom kawen, kira kira 6taun lepas, tu pun buat sebab nak naik pelamin, so dalam 3bulan sebelum nikah tu ulang alik la tiap minggu pegi spa.. kejenye sauna aje... balik keje jam 8pm Ai gerak buat sauna. Ai buat seminggu 3kali, isnin rabu dan jumaat. Alhamdulillah la, walaupun tak makan apa apa obat kurus, just sauna only, ia betul betul bekesan.. so jadik rampinglah ketika di atas pelaminan.. cewah!!! Tapi itu 6,7 taun lepas ye cik kak.. sekarang pas dah 2 mahkluk manusia keluar dari perutku ini, ditambah dengan stress kerja dan tanggungjawab sebagai ibu dan isteri, maka betambah la berat sedia ada... sebab tu kena adanya BURNER & SMOOTHER untuk burn balik lelemak degil tu..

Okeh, bebalik semula ke topik wap badan tadi, dulu masa belom kawen tetiap minggu labur duit kat Spa, takde hal, tapi sekarang? tak larat mak incik nak g booking dan sauna every week... owh, dari aku sauna beratus inggit seminggu, adelah lebih baik jika duit tu dilaburkan untuk beli stok susu Dumex + pempes Hey Baby anak anak.. Jadi kita pun bagitau la akak urut keadaan kita yg tak berkemampuan sangat bersauna bagai ni.. Dan yang kita tak sangka, dia cakap tak perlu kita nak buat kat spa, sebab kita boleh buat sendiri kat umah.. What? Buat sendiri? Wah!! Macam la pandai sangat nak sauna sendiri kat umah ni... hahaha

Kakak urut tu pun bgtau, selain kos penjimatan, kita beruntung sebab boleh buat banyak kali.. hari hari nak pun boleh (macam la larat sgt kan..).. 
Dulu masa kita belom kawen, macam ni la bentuknya sauna yg kita book..


(ihsan dari google image)
-abaikan wajah model, itu bukan saya..-


Bila akak urut cakap boleh buat sendiri kat umah terus tebayang nak kena beli almari wap macam gambo kat atas tu.. modal lagi, try search mana ada yg jual rm50 almari wap tu, paling murah pun rm350.. berkira dik non nak membeli ni...hahha... Akak tu pun bagitau lagi, tak yah la kita membazir rm350 nak beli benda alah tu, cuma standy rm15.00 pegi beli baldi besar kat kedai plastik.

Baldi besar? Besar macam mana? Nak buat apa?
Hah!! memula tekujat jugak dengar akak tu cerita, tapi bila semakin panjang ceritanya, semakinlah diriku memahami untuk apa gunanya baldi tu..
Nak lagi senang guna tong cat yang tinggi tu, lagi bagus, sebab kuali tong cat tu tahan lama kan..



(ni picca pun ihsan dari google image)
-guna yang 18L tau!!-


Pas dah ada tong / baldi tinggi + besar, maka marilah kita mulakan kekdah meng'wap' diri sendiri di rumah.
Kalau nak lagi lagi senang, awal awal pegilah beli mandian untuk direndam dalam baldi ni, melambak jual kat pasaraya atau kiosk kecantikan..
Beli 2 beg, rendam dalam seperiuk air yang sedang mengelak.

(credit picca from mamamodern ihsan dari google image)

Kalau yang jenis tak nak beli paket herba macam kat atas ni, korang pegilah redah belakang umah atau hutan kecik cari daun daun kayu dan serai wangi untuk direndam dgn air panas tadi.. Lagi original aroma dia.. Tapi ingat sebelum di wap, masukkan segala tok nenek daun daunan atau paket herba dalam seperiuk air panas yang mengelak, bila dah serumah beraroma wangi, matikan api gas, tuang air mendidih beraroma tadi dalam tong cat tinggi.. Pastu korang letak la kayu pendek @ batang reket patah @ kayu pembaris panjang @ atau sodip kayu panjang dalam tong tu, yang penting biarlah kayu tu panjang dari tong cat tadi.. Gunanya nak buat kacau air tadi...


(credit picca from gadissarawakcorner.blogspot.com ihsan dari google image)



Masa tuang panas panas tu, korang jangan biar lama lama, terus amik kain sarung besar, besar tau.. yang boleh tutup dari atas kepala sampai ke kaki.. Ai biasa guna selimut tebal, macam kain toto tu, ai beli la berela ela, jahit dan selubung, ikat pakai reben or tali atas kepala, macam antu pocong gitu... (dahla badan memok, bebungkus pulak, owh serupa bok bong u...)
Pastu terus kangkang atas baldi panas tadi, tutup serapat boleh kain selubung kita, dari atas kepala hingga ke tumit kaki... jangan ada satu lubang pun terbuka.. pastikan anda bogel ya..
Pastu, godak godak kan lah air panas dalam baldi tadi sambil kita kangkang berdiri.. hati hati... panas.. air jgn penuh baldi, mercik nanti kena peha uolls, panas sayang hoi!

Apa fungsi kena tutup sampai kepala, dah macam antu bungkus gayanya?
Bagus untuk semua tempat dalam badan kita, rambut kita pun jadi lembut tau, kulit kepala jadi lembap, taik telinga pun cair..hahahha....
cuma anda kena berdiri la, kalau air tu macam dah kurang wap/asapnya, try duduk tengek kat baldi tu, jangan jatuh telungkup sudah, melecur jubur Ai tak tau okeh!!!
Bagus kalau kita buat macam ni, selain dari bersauna, kekdah ni macam betangas jugak, abih kering dan kecut put put kita dalam tu, kalau guna daun daun original lagi bagus.. nanti pas kita selesai wap badan, biar peluh meleleh keluar dulu, jangan siap wap terus pegi mandi pulak.. lepas wap je, rilek kat kerusi, tak payah bukak kipas.. biar peluh dan toksin abih keluar...

Tempoh peng'wap'an badan ni begantung pada daya ketahanan badan masing masing, ada yg tak tahan wap panas, masuk 5minit dah macam cacing kepanasan nak keluar.. Biasanya area 20min hgga 40min dah kira ok.. Tapi kalo 1st time, buat la masa singkat sikit, nanti dah 2,3kali biasa buat baru lama sikit...

Eh, try la korang.. Ai dah try, tapi Ai guna kekdah macam Ai bgtau ni lah.. Ai tak g pun Spa, ongkosnya kurang mak incik, kena bejimat, sebab nak makan B&S lagi... penurunan anda akan sangat sangat dan sangat pueh ati... peha yg besor kejap je jadik kecik.. lemak tebal belapis 3 diperut sudah kurang tinggal selapis setengah aje (namun masih ada, uhuk uhuk, sedih!)

Takpe, jangan putus asa. Kita akan ikhtiar dan mencuba sehabis baik untuk kekal langsing dan sehat..
Chaiyok my dear!!!